2013年8月28日星期三

خام ماتىريالى :  توخو گۆشى كەرەپشە 
قوشۇمچە ماتىريال:كۆك قىزىل مۇچ،سامساق،زەنجىۋىل،غولپىياز
تەم خۇرۇچلار :تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ ،قاقمۇچ ،پۇرچاق بۇتقىسى ،كىراخمال،،ماي، ،كاۋاۋىچىن ،كۇنجۇت.
قۇشۇمچە تېتىتقۇلار : لوگەنما ،شاڭلاجاڭ،كاۋۋاۋىچىن مېيى 

تەييارلاش ئۇسولى: 1-توخو گۆشىنى خورما چوڭلىقىدا توغراپ،  كىراخمال  تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ
كاۋاۋىچىن سېلىپ تەملاندۇرۋالىمىز.قازانغا ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا مايغا سىلىپ قىزارتىپ 
پىشۇرۇپ سۈيى قاشقاندا مايدىن سۈزۈپ تەييارلاپ قويمىز.
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كاۋاۋىىچن دانچىسى سىلىپ ئاندىن  پۇرچاق بۇتقىسى 
قاقمۇچ،غولپىياز ،سامساق ،زەنجىۋىل،سىلىپ قورۇپ خۇش پۇراق تەمى چىققاندا توغرالغان،كەرەپشە،
كۆك- قىزىلمۇچ لارنى توخونى سىلىپ قورۇيمىز،ئاندىن تۇز ،تىتىتقۇ ،ئاقمۇچ قاتارلىق
تىتىتقۇلارنى سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئۇستىگە كۇنجۇت سېپىپ قۇرۇپ  تەخسگە ئۇسۇمىز 
ئالاھىدىلكى:قۇرۇق پارقىراق،رەڭگى چىرايلىق ،ئىشتىھانى ئاچىدۇ مىزىلىك يىيىشلىك بولدۇ.

没有评论:

发表评论