خام ماتىريالى : توخو گۆشى كەرەپشە
قوشۇمچە ماتىريال:كۆك قىزىل مۇچ،سامساق،زەنجىۋىل،غولپىياز تەم خۇرۇچلار :تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ ،قاقمۇچ ،پۇرچاق بۇتقىسى ،كىراخمال،،ماي، ،كاۋاۋىچىن ،كۇنجۇت. قۇشۇمچە تېتىتقۇلار : لوگەنما ،شاڭلاجاڭ،كاۋۋاۋىچىن مېيى تەييارلاش ئۇسولى: 1-توخو گۆشىنى خورما چوڭلىقىدا توغراپ، كىراخمال تۇز،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ كاۋاۋىچىن سېلىپ تەملاندۇرۋالىمىز.قازانغا ماي قۇيۇپ ماي قىزىغاندا مايغا سىلىپ قىزارتىپ پىشۇرۇپ سۈيى قاشقاندا مايدىن سۈزۈپ تەييارلاپ قويمىز. قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ كاۋاۋىىچن دانچىسى سىلىپ ئاندىن پۇرچاق بۇتقىسى قاقمۇچ،غولپىياز ،سامساق ،زەنجىۋىل،سىلىپ قورۇپ خۇش پۇراق تەمى چىققاندا توغرالغان،كەرەپشە، كۆك- قىزىلمۇچ لارنى توخونى سىلىپ قورۇيمىز،ئاندىن تۇز ،تىتىتقۇ ،ئاقمۇچ قاتارلىق تىتىتقۇلارنى سىلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئۇستىگە كۇنجۇت سېپىپ قۇرۇپ تەخسگە ئۇسۇمىز ئالاھىدىلكى:قۇرۇق پارقىراق،رەڭگى چىرايلىق ،ئىشتىھانى ئاچىدۇ مىزىلىك يىيىشلىك بولدۇ. |
2013年8月28日星期三
订阅:
博文评论 (Atom)
没有评论:
发表评论